SPORT — 1 aprilie 2013 at 11:42

Mihai Chira – Pirru, antrenor la Oltenita

by

Alexandru Serban – Festa a avut soarta lui Mircea Geoana. S-a culcat antrenor principal si s-a trezit magazioner. Dupa demiterea lui Constantin Lican, primarul Petre Tone doreste sa il numeasca pe Mihai Chira – Pirru in fruntea staff-ului tehnic de la CSM Oltenita. Fost jucator remarcabil la Oltenita si la Chirnogi, Pirru este in acest moment profesor de sport la o scoala din Oltenita.

Pe vremea cand evolua la Chirnogi, l-a avut ca antrenor chiar pe Constantin Lican, cel caruia ii poate lua locul acum. Chira a fost mai mult rezerva la formatia antrenata de catre Lican. Inaintea unui meci cu Avantul Independenta, stiind ca nu va fi titular, a petrecut impreuna cu un coleg de facultate intr-o padure de pe malul raului Arges. Cand a ajuns la stadionul din Chirnogi a aflat ca va intra pe teren inca din primul minut. In ciuda faptului ca a consumat cateva beri inaintea jocului, Pirru a evoluat admirabil. A marcat doua goluri in poarta celor de la Independenta, scorul final fiind 2-0.
Ca profesor de sport, Mihai Chira s-a remarcat datorita metodelor sale moderne de pregatire. In plus, le vorbeste cu mult calm elevilor sai, demonstrand astfel ca are o educatie aleasa. Ca antrenor nu are experienta absolut deloc, Oltenita fiind prima sa echipa din cariera de tehnician. Pe vremea cand era fotbalist, Pirru avea un stil de joc asemanator cu al olandezului Dirk Kuyt.

Comments are closed.