SPORT — 31 martie 2013 at 11:52

Lican, demis. Festa, noul "principal"!

by

Libertatea Belciugatele a castigat cu 2-0 derby-ul cu CSM Oltenita. Formatia oaspete nu s-a putut baza pe serviciile unor jucatori importanti precum Daniel Catana si Alexandru Mica, ultimul fiind in greva exact ca sindicalistii de la Oltchim. Victoria gazdelor nu poate fi pusa la indoiala, chiar daca aceasta a fost obtinuta cu largul concurs al tanarului portar oltenitean care l-a inlocuit pe Mica. Imediat dupa meci, primarul Oltenitei, Petre Tone, i-a cerut team-managerului Alexandru Serban – Festa sa-l anunte pe antrenorul Constantin Lican, care nu a fost prezent la aceasta partida, ca echipa nu mai are nevoie de serviciile sale.

Edilul a luat aceasta masura ca urmare a faptului ca Lican, angajat al unei ferme zootehnice de langa Oltenita, nu a mai fost prezent la nici o sedinta de pregatire in ultima perioada. Festa s-a plans primarului ca nu poate conduce singur antrenamentele, astfel ca Tone a decis sa schimbe antrenorul. Pana la finalul acestui sezon, echipa va fi antrenata de catre Serban. De-a dreptul caraghios, in conditiile in care fostul arbitru nu este deloc iubit in vestiarul echipei, iar in Oltenita sunt alti 10.000 de oameni care stiu mai multa meserie decat Festa. Ceilalti 10.000 sunt femei, dar daca ne fortam un pic gasim si cateva cucoane care se pricep la fotbal mai bine decat noul tehnician al clubului condus de catre Ionel Pitoi.
In cazul in care CSM Oltenita va promova, echipa va incapea pe mana lui Adrian Cristea, „secundul” lui Virgil Nitoi la Victoria Chirnogi. Acesta are de gand sa aduca la Oltenita o serie de jucatori importanti precum Sorin Budeanu, Florin Tene, Razvan Huzuneanu, Dragos Bidirean, Marius Radu, Viorel Nastase si Andrei Chirita. Toate aceste transferuri de senzatie ar fi posibila numai daca primarul Petre Tone ar gasi resursele financiare pentru ca toti jucatorii sa fie platiti lunar cu cate 800 de lei. De asemenea, o conditie pentru venirea lui Cristea la Oltenita este renovarea vestiarelor. In prezent, jucatorii lui Festa se schimba intr-o incapere fara caldura, apa calda sau lumina. Exact ca in evul mediu, exact ca antrenorul pe care il are acum Oltenita.
In semn de protest fata de numirea lui Alexandru Serban in functia de antrenor principal, o serie de jucatori si-au anuntat retragerea la meciul de duminica viitoare, cu Rapid Vasilati. Petre Tone i-a indeplinit astazi un vis lui Festa, aghiotantul primarului dorindu-si de multa vreme sa ramana singur la echipa. In vara anului trecut, Serban il barfea pe Tone in fata suporterilor, spunand despre primar ca nu doreste ca la Oltenita sa se joace fotbal. Edilul stie aceste lucruri, dar il tine insa pe Festa la echipa doar pentru ca nu trebuie sa il plateasca. Dintre oltenitenii pe care primarul a vrut sa-i investeasca in functia de antrenor principal, nici unul nu a dorit sa munceasca gratuit, asa cum s-a intamplat in cazul lui Constantin Lican. Schimbarea „principalul” petrecuta astazi nu este facuta din ratiuni economice, ci in urma unei „lucraturi” a noului antrenor al Oltenitei.

7 Comments

  1. :)),,da mai ales Tene care joaca in liga1 va veni la Oltenita pe 800 ron…

  2. Unde joaca tene?

  3. Gloria Bistrita

  4. Scrie pe liga1.ro

  5. a fost in pregatire cu bistrita, dar a fost trimis acasa de catre nae manea… a vrut sa vina la chirnogi, dar n-a avut loc

  6. nu pot sa cred ca dintr-un oras ca Oltenita nu se gasesc 3 persoane calificate pentru a prelua fraiele acestui club.Sunt atatia profesori de sport,atatia fosti jucatori…iar clubul sta in domnul Festa……

  7. Radule, eu te rog un singur lucru. Ai grija ce scrii pentru ca lumea e satula de jigniri. Festa nu este domn, da?