SPORT — 29 martie 2013 at 18:38

Chirnogi, la un pas de fericire

by

Doar noua minute i-au despartit pe baietii lui Virgil Nitoi de un rezultat de egalitate pe terenul liderului din seria a 2-a a Ligii a 3-a, Viitorul Axintele. Ar fi fost primele doua puncte pierdute de lider pe teren propriu in acest campionat. Chiar daca gazdele au dominat jocul, chirnogenii si-au aratat coltii mai ales in „secondo tempo”. In primul mitan, Victoria a stat la cutie, asteptandu-si adversarul cu calm. De partea lui Bidirean et Comp. putem trece un singur sut periculos expediat de Ovidiu Zaharia (36). Gazdele deschisesera scorul cu doua minute mai devreme dupa o sarja pe partea dreapta purtata de Dedu si finalizata de Mazarache.

In repriza secunda gazdele au insistat in atac, dar defensiva chirnogeana a fost la post. Schimbarea lui Andrei Chirita cu Viorel Nastase s-a dovedit inspirata pentru trainer-ul formatiei oaspete. Noul intrat primeste un cartonas galben pentru o simulare la marginea suprafetei de pedeapsa, pentru ca in minutul 67 sa egaleze, asternand o liniste de mormant pentru cei aproape 200 de spectatori ialomiteni. Si coach-ul gazdelor, Ion Nica, face o schimbare inspirata in minutul 75: il scoate pe capitanul Ionel si-l arunca in lupta pe Stan. Intre timp. Turcu si Panait se incurca in fata portii lui Raduta si rateaza oportunitatea intrarii in avantaj. Iar ocaziile se razbuna. Minutul 80 va fi unul decisiv pentru soarta meciului: Viorel Nastase este faultat la circa 35 metri de poarta adversa, dar cade la pamant dupa ce mai parcurge doi-trei pasi. Pentru arbitrul Andrei Andonie este simulare, al doilea cartonas galben si, evident, cel rosu. La un minut distanta, Stan prinde un stang superb din afara careului care se duce la vinclul portii aparate de Porumbel. Finalul de meci si cele cinci minute de prelungiri nu mai aduc nimic important pentru un joc care s-a disputat pe un teren greu, mustind de apa. Noroc ca gazdele au curatat zapada cazuta in aceste zile, pentru ca altfel cele doua echipe puteau juca intr-o orezarie.
Viitorul Axintele: Raduta – Bogodorita, Simion, Mihociu (10 Oprisan), Florea – Dedu, Ionel (75 Stan), Buca, Robu (57 Tudor) – Novac, Mazarache (63 Badea). Antrenor: Ion Nica.
Victoria Chirnogi: Porumbel – Chitulescu, Al. Tudor, Bidirean, I. Mocanu (89 C. Coman)– An. Chirita (46 V. Nastase), D. Deacu (85 Fl. Barbu), P. Ungureanu (70 M. Radu), Ov. Zaharia – Cr. Turcu, Cr. Panait. Antrenor: Virgil Nitoi.
Cronica scrisa de catre Stefan Dumitru.
Liga a 3-a, Seria a II-a, etapa a 17-a, rezultate
Gloria Buzău – CSM Râmnicu Sărat 4-1
Lungoci (13), M. Gheorghe (14), Percă (69, 78) / Vlaicu (7 – pen.)
Viitorul Axintele – Victoria Chirnogi 2-1
Mazarache (34), Dr. Stan (81) / V. Năstase (67)
Metaloglobus – Sportul II    3-0
Oaspeţii nu s-au prezentat la meci
Dunărea Călăraşi – Eolica Dobrogea    3-0
Echipa oaspete s-a retras din campionat în această pauză de iarnă.
Juventus Bucureşti – CSM Focşani    3-0
Echipa oaspete s-a retras din campionat în această pauză de iarnă.
Rapid Feteşti – Rapid II Bucureşti    3-0
Echipa oaspete s-a retras din campionat în această pauză de iarnă.
Urban Titu a stat.

Comments are closed.