SPORT — 20 martie 2013 at 20:00

Victorie in infernul de la Focsani!

by

20:27. Suna telefonul. La aparat, Dumitru Chirila, directorul CSM Calarasi. Se scuza politicos pentru ora tarzie, insa nu e timp de politeturi. In presa nu exista program de lucru, nu exista zi libera, nu exista mama, nu exista tata. „Stiu ca va intereseaza scorul meciul de astazi, de la Focsani”, incepe timid Chirila. Ce ati facut? „Scorul a fost 28-26″, vine raspunsul. Adica v-a batut Focsaniul?!?

„Nu, am castigat noi si am avut noroc pentru ca au vrut sa ne faca cu arbitrii. Cei de la Focsani sunt foarte rai. La meciul cu Interhandbal au intrat spectatorii pe teren, i-au batut pe jucatori. Noi am cerut observator, am organizat foarte bine acest meci”. Doamne, cand o sa aud si un conducator de la Dunarea Calarasi ca a organizat foarte bine meciul din deplasare?
Ca un veritabil corespondent aflat la fata locului, Chirila incepe sa insire marcatorii: „Savlovchi – 11”… Si-a revenit copilu’! „Mateas – 6”… Nu putea sa dea sase si cu Steaua? „Cristea – 1„… Rechinu’ e piesa. Chirila continua insiruirea marcatorilor, dupa care incepe sa vorbeasca despre meciul de sambata, cu Piatra Neamt. E nevorbit rau de tot, iar conversatia ar fi neintrerupta daca telefonul ar avea baterie de masina. Chirila e genul de om care vorbeste mai mult decat Florin Piersic. De cand l-am acuzat ca-l tine in brate pe George Filip, un antrenor fara rezultate si fara coloana vertebrala, directorul CSM Calarasi ar fi in stare sa scrie si cronici de la futsal, numai sa nu-l bagam din nou in cerneala. Ancheta privind accidentul petrecut in toamna anului trecut la baza nautica va continua.
20:42. La un sfert de ora de la telefonul lui Chirila, pe e-mail soseste cronica meciului de la Focsani. Este scrisa pentru Monitorul de Vrancea de catre George Dumitru, cel mai bun ziarist de sport din judetul Vrancea. Titlul este devastator: „CSM Calarasi ne-a batut la handbal cu ajutor arbitrilor”!!! Textul despre un meci cu cantec va lasam sa-l lecturati singuri, nu inainte de a va spune ca jucatorii de la Calarasi sunt nemultumiti din cauza faptului ca nu si-au primit salariile. In schimb, trebuie spus ca zvonurile potrivit carora handbalistii ar fi vrut sa intre cu forta peste conducerea clubului pentru a-si cere drepturile nu reprezinta altceva decat pure inventii.
„Echipa de handbal seniori a CSM 2007 Focşani a pierdut, 26-28 (10-14), partida susţinută aseară pe teren propriu în faţa ocupantei locului doi din Seria Est a Diviziei A, CSM Călăraşi, joc care a contat pentru etapa a XIX-a. După trei victorii consecutive, elevii antrenorului Viorel Ciubotaru au cedat în faţa unei echipe care vrea să promoveze, dar care a avut nevoie de ajutorul arbitrilor pentru a câştiga. Prima repriză a fost echilibrată, cu un plus pentru călărăşeni, care au fost mai inspiraţi în faţa porţii. Actul secund s-a jucat pe contre, dar rezultatul final a fost influenţat de cei doi arbitri (n.r. Dima din Galaţi şi Gheorghiu din Vaslui) care au făcut tot ce au putut pentru ca oaspeţii să plece acasă cu toate punctele puse în joc. În minutul 50, CSM 2007 Focşani avea un avantaj de trei goluri, dar imediat cei doi „fluieraşi” şi-au intrat în rol şi au acordat două eliminări în tabăra focşănenilor. Maniera ciudată de arbitraj a „oamenilor în negru” a stârnit furia suporterilor echipei focşănene, care au fost la un pas de a pătrunde în teren pentru a cere socoteală arbitrilor, dar au fost opriţi la timp de jandarmii prezenţ în Sala Sporturilor din Focşani. CSM 2007 Focşani a evoluat cu următorul lot de jucători: Rusu, Ciubotaru, Necoară -3, Sîsîeac, Constantin, Vasilache, Popa -7, Rotaru -10, Nelu -3, Tănase, Gheorghe, Barbu -2, Toia şi Costache. CSM Călăraşi a replicat cu: Manole, Vasiliu – Hoinaru, Nenitsa – 2, Savlovschi- 11, Voinea, Mateaş-6, Lokodi, Şerban, Ruseanu -1, Libert-6, Ferenţ, Perţea, Cîrstea, Mocanu-2, Panait. Sâmbătă, 23 martie, CSM 2007 Focşani va evolua în deplasare, pe terenul formaţiei HC Vaslui (ora 12.00).”

Comments are closed.