SPORT — 8 martie 2013 at 15:10

Incalceala de sezon

by
Meciul a debutat frumos, cu acţiuni purtate în viteză, între cele două careuri, mult timp cine nu cunoştea echipele nu putea desluşi care sunt gazdele şi care sunt oaspeţii. Ba chiar oaspeţii ratează primele două ocazii prin Săndulescu (min. 3 şi 4), un jucător peste posibilităţile fundaşului călărăşean Olteanu pe care, în prima parte, l-a depăşit cum şi pe unde a vrut!
Fiecare dintre echipe au căutat să demonstreze că nu au pierdut timpul de pomană în perioada de pregătire. Şi dacă gazdele au reuşit puţin, jocul lor fiind axat pe multe acţiuni individuale (M. Tudor, Stoian, Lupaşcu), pradă uşară pentru masiva, dar mobila apărare a oaspeţilor, aceştia prin Săndulescu, Corbu şi Alin Roman au pus probleme grele, ratând în prima jumătate de oră bune oportunităţi, mai ales prin Săndulescu.
Abia în min. 32 fundaşul N. Câinaru îl întrebuinţează serios pe M. Dumitrescu cu un şut năpraznic de la 25 de metri!
Pe ansamblu, o încâlceală care a nemulţumit pe drept publicul spectator, venit în număr mare, atras şi de timpul frumos, de adevărată primăvară.
La pauză, în vestiarul gazdelor vocea antrenorului Vergilică Bogatu a avut darul de a trezi jucătorii care au jucat de parcă era amical, nu un joc pe miză!
Repriza secundă începe – pentru gazde – mult mai bine şi oaspeţii fac pasul în spate. În min. 53, Olteanu îl întinde pe Dumitrescu cu o lovitură liberă de la 17 metri, dar intrarea în teren a lui M. Şerban schimbă total imaginea jocului. Presiunea călărăşenilor creşte vizibil şi eforturile oaspeţilor pentru cel puţin un punct se spulberă în min. 65. În acest minut, M. ŞERBAN trimite o ghiulea de la 18 metri în vinclul porţii lui Dumitrescu care, cu tot efortul, nu poate opri mingea în drumul ei spre plasă.
Dunărea se descătuşază! M. Şerban îi conduce jocul cu clarviziune, dar fundaşul Toma are o intervenţie hilară, Săndulescu scapă singur cu portarul Popa. Acesta închide unghiul şi mingea şutată de Săndulescu se scurge pe lângă bară! Spectatorii au suportat o transpiraţie rece, dar revin lângă echipă pentru că M. Ştefan “îi pune” o minge lui M. Şerban, acesta scapă singur cu Dumitrescu care parează incredibil!
Era min. 79, un minut-preludiu pentru golul 2 pe care îl va marca R. LUPAŞCU în min. 80 – în fapt un euro-gol: şut imparabil de la 20 de metri – bară verticală – gol!
După acest “şprint” în care spectatorii au apreciat cam ceea ce ar dori să vadă permanent la echipa favorită, Dunărea se relaxează prematur, poate şi pe fondul unei superiorităţi numerice după eliminarea lui. G. Butoi (min. 77). Oaspeţii înscriu (min. 83), dar poziţia era “afară din joc” semnalizată prompt de asistentul Alex Mihalcea. Jucătorii gazdelor nu pricep semnalul de alarmă şi în min. 89, o învălmăşală în careu din care nimeni nu a priceput nimic, duce la penalty pe care SĂNDULESCU îl transformă cu siguranţă.
Arbitrul Zaharia Andrei arată prelungirea jocului, el ştie cu câte degete (de asta e bun al III-lea arbitru decât 2 observatori!). În min. 90+3 scapă Săndulescu, dar Popa reţine cu siguranţă şi în min. 90+6 meciul se termină cu victoria muncită a gazdelor, dar cu efect scăzut pentru publicul spectator.
DUNĂREA CĂLĂRAŞI: G. POPA – N. Câinaru, I. Bozeanu, V. Toma, I. Olteanu – R. LUPAŞCU (86 M. Popescu), Fl. Bertea, M. Nicodim (75 L. Chiriac), M. Tudor (M. ŞERBAN) – M. Ştefan, A. Stoian (60 C. Tudor).
Antrenori: V. Bogatu şi  M. Condei
URBAN TITU: M. DUMITRESCU – M. Stoica, ALEX: DAN, G. BUTOI, C. Mirescu – C. Dicu (82 G. Mihăilescu), E. Lambă, M. Ciocotoiu (70 I. Constantin), L. Corbu – Şt. SĂNDULESCU, A. Roman (62 Alex. Roman).
Antrenor: Nicolae Croitoru
Sportul Stud. II – CSM Rm. Sărat 0-1
Butoi (35)
Eolica Dobrogea – Rapid Feteşti    0-3
Echipa gazdă s-a retras din campionat în această pauză de iarnă.
CSM Focşani – Metaloglobus Bucureşti    0-3
Echipa gazdă s-a retras din campionat în această pauză de iarnă.
Rapid II Bucureşti – Viitorul Axintele    0-3
Echipa gazdă s-a retras din campionat în această pauză de iarnă.
Victoria Chirnogi – Juventus Bucureşti, se dispută mâine, de la ora 15:00.
Gloria Buzău stă.

Comments are closed.