SPORT — 7 martie 2013 at 18:50

CSM Calarasi, that's all folks!

by

Ce ar scrie pe ultima pagina a internetului, daca lumea virtuala ar fi ca o carte? Game Over? Nu! That’s all folks! Exact ca la desene animate. Cine si-a imaginat ca CSM Calarasi poate ajunge la capatul acestui sezon in Liga Nationala de handbal masculin nu doar ca se uita prea mult la desene animate, ci chiar joaca in ele. Chiar si ratoiul Donald stia ca Steaua Bucuresti va defila prin seria in care activeaza si handbalistii calaraseni.

Suprematia „militarilor”, aflati acum la 6 puncte de CSM Calarasi, nu poate fi pusa la indoiala. Echipa din Ghencea a castigat in aceasta seara derby-ul cu formatia antrenata de catre Sabin Dacau cu scorul de 32-28, insa impresia generala a fost aceea ca jucatorii de la Calarasi ar fi avut mult mai multe sanse in conditiile unui arbitraj corect.
Partida de la Chiajna a inceput in nota de dominare a formatiei calaresene, care conducea la un gol diferenta la jumatatea primei reprize. Portarul Vasiliu, cel mai bun jucator al CSM-ului, a facut minuni, in vreme ce forta ofensiva a fost data de catre moldoveanul Vitaly Nenitsa. Cand tabela a indicat 6-5 pentru Calarasi, Marius Mocanu a inscris, insa arbitrii din Craiova au anulat reusita pe motiv ca pivotul calarasean ar fi calcat semicercul. Aiurea. La faza imediat urmatoare, aceeasi arbitri, unul gras si altul cocosat, se fac ca nu vad un picior evident al unui stelist si gazdele egaleaza pe tabela de marcaj. A fost inceputul sfarsitului pentru CSM Calarasi, care a „beneficiat” si de o eliminare gratuita a lui Cristi Savlovschi. Cel mai mult a deranjat faptul ca „fluierasii” au acordat lovitura de la 7 metri aproape la fiecare faza in care portarul Vasiliu a reusit sa respinga. Tocati marunti, elevii lui Dacau au cedat in finalul primei parti, astfel ca scorul pauzei a fost 15-11.
La reluare s-a jucat handbal cu zambetul pe buze.Stelistii Cian, Mazilu si Stanescu s-au distrat in fata portii calarasene dupa ce au descoperit ca portarul Vasiliu este vulnerabil pe mana stanga. Calarasiul, ciupit in momentele in care a indraznit sa se apropie la mai putin de trei goluri, a jucat ceva mai curajos. Mocanu a inceput sa prinda spatiul portii, Libert a devenit creierul echipei, in vreme ce Lokodi si Cristea au dat mult mai multa putere atacului. S-a terminat 32-28 la capatul unui joc care l-a preocupat atat de tare pe Dumitru Chirila, directorul CSM Calarasi, incat acesta si-a schimbat locul in sala de cel putin trei ori.
Sabin Dacau a adus pe malul Borcei jucatori de valoare, insa momentul a fost nepotrivit. La fel de nepotrivit este sa te apuci acum sa-i judeci pe handbalistii veniti de la Satu Mare sau Oradea ca sa joace handbal pentru Calarasi. Din moment ce salariile lor nu au fost platite din luna decembrie, jucatorilor nu li se poate face nici un repros. Primarul Daniel Dragulin a promis ca va rezolva situatia in cel mai scurt timp. Acum se impune o analiza atenta pentru a stii ce este de facut in sezonul viitor, atunci cand promovarea nu mai trebuie sa devina din nou un obiectiv ratat. Evolutia admirabila a portarului Vasiliu nu este motiv de bucurie. El a venit la Calarasi sub forma de imprumut de la HCM Constanta si daca va continua sa evolueze la fel de bine si in meciurile urmatoare, nu mare ne va fi mirarea daca in toamna il vom vedea in poarta pe Bogdan Manole – Bubu. Ca sa creasca, handbalul calarasean are nevoie de o viziune clara. Pentru asta, Daniel Dragulin trebuie sa dea ordin ca oamenii din fenomen sa stea la aceeasi masa si sa puna bazele HCM Calarasi, un club finantat de catre Consiliul Local, dupa modelul Constanta, Baia Mare sau Vaslui.
In continuare, CSM Calarasi a ramas pe locul al doilea in clasament. In mod surprinzator, HC Vaslui a pierdut la o diferenta de 18 goluri meciul cu CSU Bacau. In spatele acestei infrangeri socante sta dorinta jucatorilor vasluieni de a scapa de antrenorul care ii pregateste acum. Conducerea clubului care a anuntat ca in sezonul viitor va ataca promovarea va lua masuri drastice impotriva handbalistilor care s-au facut de ras la Bacau. In minutul 15, bacauanii conducea cu 12-0.
 

Comments are closed.