SPORT — 6 martie 2013 at 13:05

Dunarea Calarasi tine Postul Pastelui!

by

Liga a III-a s-a transformat intr-o competitie jenanta. Jucatorii cluburilor din Capitala marturisesc ca le este rusine sa spuna acasa cu ce echipe se dueleaza in campionat. Prin comparatie, Liga Tractoristilor este parfum de roze. In Seria a II-a a Ligii a III-a au mai ramas doar 10 echipe, dupa ce Rapid II Bucuresti, Eolica Baia si CSM Focsani s-au retras inainte de startul returului. Lista abandonurilor ramane insa deshisa!

La Sportul Studentesc situatia este foarte complicata. Angajatii clubului se afla in proces civil cu patronul Vasile Siman, reunirea primei echipe n-a avut loc deocamdata, desi „gasca nebuna” este liderul Seriei I din Liga a II-a, iar viitorul echipei secunde, care evolueaza in aceeasi serie cu Victoria Chirnogi si Dunarea Calarasi, este cat se poate de neclar.
Deocamdata, cert este ca cele doua reprezentante ale judetului nostru in Liga a III-a au scapat de grijile retrogradarii. Dintr-o serie cu 13 echipei, au mai ramas doar 10. Iar locul zece este „rezervat” Sportul Studentesc II, formatie ce are zero puncte si e clar ca nu va putea sa adune atat de multe puncte incat sa treaca peste Victoria sau Dunarea, care au cate 18 puncte inaintea primei etape a returului.
Comedia nu se incheie aici. Dunarea Calarasi, formatie care nu a transferat nici un jucator din judet in aceasta iarna, va avea o pauza de sase saptamani in plin campionat. Dupa meciul cu Titu, deplasarea de la Bucuresti, pentru partida cu Juventus Colentina, si derby-ul de la Chirnogi, programat la 23 martie, jucatorii lui Virgil Bogatu vor putea pleca in vacanta.
Pe 29 martie, Dunarea ar fi trebuit sa joace cu Eolica Baia, dar tulcenii s-au retras din campionat. La o saptamana distanta ar fi trebuit sa fie meciul de la Focsani, dar si moldovenii au tras pe dreapta. Pe 12 aprilie, jucatorii lui Virgil Bogatu ar fi stat oricum, iar pe 19 aprilie era programat meciul cu Rapid II Bucuresti, alta echipa care a disparut. Pe 26 aprilie s-ar putea sa se dispute meciul cu Sportul Studentesc II. Partida este totusi sub semnul intrebarii din cauza situatiei dificile a clubului din Regie. Ca urmare, dupa meciul de la Chirnogi, Dunarea va juca primul meci oficial abia la 3 mai, la Rm. Sarat. Pentru publicul calarasean, situatia este cat se poate de trista. In Postul Pastelui, care incepe la 18 martie si se incheie 5 mai, in Ziua de Inviere, Dunarea nu v-a disputa nici o partida oficiala pe stadionul din Calarasi.
Nici pentru Chirnogi situatia nu este mai buna. Dupa primele patru etape, in care vor juca tot atatea meciuri, jucatorii lui Virgil Nitoi vor avea programate, pana la finalul campionatului, partide oficiale doar din doua in doua saptamani. Atat tehnicianul Victoriei, cat si cel al Dunarii, trebuie sa se foloseasca de lipsa oricarui pericol privind retrogradarea si sa „forteze” jucatorii tineri, care sa poata da randament in sezonul viitor, atunci cand lupta pentru supravietuire va fi infinit mai dificila din moment ce FRF se incapataneaza sa organizeze Liga a III-a in 4 serii a cate 18 echipe.

Comments are closed.