Special — 8 februarie 2013 at 08:18

Operatiunea caloriferul!

by

Daca sefia sportului calarasean i-a fost incredintata lui Florin Dragan, postul de director al CSM Calarasi inca nu a fost adjudecat. Pentru acest loc se lupta Dumitru Chirila, inca in functie, Cornel Nedelcu, cel mai bun antrenor din sportul calarasean, si Doru Dinca – Motanu, care a mai ocupat functia in 2009, timp de cinci luni. Cornel Nedelcu a ridicat deja mana, anuntand ca prefera sa ramana antrenor la CSS Calarasi.

„Nu imi trebuie mie balamuc pe cap. Am lucrat cu Chirila si nu vreau sa mai aud de el. Recent mi-a propus sa ma intorc la CSM Calarasi, dar am refuzat. Mi-a spus ca accepta conditiile impuse de mine, ca il pot aduce si pe Dan Moise cu mine, dar i-am spus ca nu ma intereseaza. A existat si varianta de a ocupa functia de director al CSM Calarasi, dar am refuzat. Meseria mea este sa antrenez, am rezultate ca antrenor si nu vreau sa ma inchid intr-un birou si sa ma ocup de acte”, a declarat Cornel Nedelcu. Acesta are sprijin din partea Federatiei Romane de Canotaj. Presedintele Elisabeta Lipa l-ar fi vrut pe Nedelcu sef la Calarasi deoarece intentioneaza sa demareze un proiect ce are ca scop amenajarea unei baza sportive in orasul de pe Borcea.
www.arenamedia.ro, site administrat de Octavian Caju, fost partener de afaceri cu Doru Dinca, a publicat ieri un articol in care este prezentata o „manevra” prin care fostul atacant al Dunarii Calarasi si-ar fi insusit suma 2.800 de lei de pe urma unei „afaceri” cu fier vechi provenind de la CSM Calarasi. Suma este ridicola, dar se incadreaza perfect in peisajul calarasean. Dinca neaga acuzatiile si arata cu degetul si spre Caju. Numai ca articolul contine textul unei declaratii depuse la sediul CSM Calarasi de catre Alexe Nedelcu, seful bazei sportive. In plus, acuzatiile aduse „Motanului” sunt girate si de Chirila, chiar daca acesta este acum un concurent al lui Dinca pentru sefia clubului.
www.sportcalarasean.ro a stat de vorba cu toate partile implicate in „operatiunea caloriferul” si incearca sa va redea povestea prin declaratiile oferite de catre Dumitru Chirila, Doru Dinca, Alexe Nedelcu si Valeria Marin, aceasta din urma fiind contabila clubului. Nu pretindem ca stim adevarul, nu bagam mana in foc pentru nimeni, dar daca Dinca a facut „lucruri neconforme cu fisa postului”, Chirila, Nedelcu sau Marin, angajati ai CSM Calarasi, de ce nu au anuntat Politia? Nu vrem sa-i numim partasi pe cei trei, dar de ce au pastrat tacerea pana acum, cand numele lui Dinca este vehiculat pentru sefia CSM Calarasi? Explica chiar Chirila, inca in functie: „Catalin Nitu a scris in Ziarul Editia ca Dinca ar putea fi numit director la clubul nostru. Alexe Nedelcu, seful bazei sportive, a venit la mine in birou foarte iritat si mi-a zis <Cum sa-l puna director pe asta care a fost doua zile in curtea noastra si s-a uitat doar sa fure?>. Eu i-am zis sa se potoleasca, sa nu vorbeasca prostii, dar omul era nervos si mi-a descris o intamplare petrecuta in 2009, cand a fost Dinca director. Eu nu sunt politist ca sa fac anchete, eu traiesc pentru sport, imi dau viata pentru clubul asta, asa ca am facut ceea ce era normal. L-am pus sa dea o declaratie pe care sa o inregistreze la secretariat. Mai mult n-am ce sa fac. Eu nu am de ce sa ma duc la Politie. Daca Nedelcu stie mai multe, atunci sa se duca la Politie”, sustine Dumitru Chirila, care a ramas in conducerea CSM Calarasi in perioada in care Doru Dinca a condus clubul.
Motanu se considera nevinovat si a promis ca va aduce dovezi prin care sa demonstreze ca „operatiunea caloriferul” n-a avut loc. „Exista factura pentru acei bani. L-am rugat pe administratorul societatii care a cumparat caloriferele sa imi dea o copie a facturii pentru a demonstra ca nu am luat eu banii. Cel care a facut acea adresa la secretariatul clubului era muncitor la acea vreme si nu are de unde sa stie ceea ce se intampla la contabilitate. Eu, ca director, trebuia sa ii spun lui, care era un simplu muncitor, ca banii au ajuns la club? O sa-l dau in judecata”, se apara Doru Dinca.
Alexe Nedelcu, seful bazei sportive a CSM Calarasi, este cunoscut de catre toata lumea drept un apropiat al lui Dumitru Chirila, dar afirmatiile sale se bazeaza doar pe discutiile pe care le-a purtat de-a lungul timpului cu colegii sai. www.sportcalarasean.ro va reda dialogul ce a avut loc intre Alexe Nedelcu si Sorin Anghel cu privire la „operatiunea caloriferul”.
Domnule Nedelcu, de unde stiti ca Doru Dinca si-a insusit 2.800 de lei din vanzarea caloriferelor care au apartinut CSM Calarasi?
Eu sunt la CSM Calarasi din 1987. In anul ala…
In 1987?
Nu in 1987, ci atunci cand a fost Doru Dinca director, in anul ala…
In 2009…
Nu imi amintesc in ce an eram atunci…
Dar ce va amintiti de atunci?
Stiu ca a venit o masina si a luat tot fierul vechi, adica caloriferele si geamurile, si a plecat cu ele.

Ati depus la sediul CSM Calarasi o adresa in care spuneti ca nu aveti cunostinta ca au fost incasati bani de catre club pentru acea cantitate de fier vechi.
Da, pentru ca  Dinca n-a adus banii inapoi.
Dumneavoastra, din functia pe care o ocupati, aveti acces la datele contabile?
Nu, dar am mai vorbit si eu cu lumea. Doamna Valeria Marin, de la contabilitate, zice la fel. Alea erau fiarele clubului, nu trebuiau vandute.
Dar ce ar fi putut face clubul cu ele?
Nu stiu, asta trebuia sa decida conducerea clubului.
Conducerea clubului a decis sa la vanda pentru ca nu mai erau bune. Daca ar fi fost bune, n-ar mai fi fost inlocuite, nu?
Asa e, trebuiau vandute.
Si clubul nu le-a vandut?
Ba le-a vandut, dar n-a luat banii.
De unde stiti? Dinca spune ca are factura pentru acei bani.
Doamna Valeria, de la contabilitate, mi-a zis ca CSM Calarasi n-a luat banii.
Nu va e teama ca veti avea probleme daca Doru Dinca vine din nou director?
Vine?

Indicata atat de catre Dumitru Chirila, cat si de Alexe Nedelcu, Valeria Marin, contabila CSM Calarasi amana verdictul pana luni. „Memoria nu mi-a jucat niciodata feste. 99%, acei bani nu au ajuns la club. Lasati-ma pana luni dupa-amiaza, ca sa verific chitantele”
 
 
 
 

Comments are closed.