SPORT — 23 noiembrie 2012 at 17:56

Popa a salvat Dunarea de la inghet!

by

Rapid Feteşti nu a venit cu gânduri belicoase la Călăraşi, conştientă fiind de o inferioritate născută în timp, prin rezultatele anterioare, dar şi ambiţionată de a face tot posibilul ca să limiteze orice înfrângere. Derularea meciului pe gazon avea să confirme realismul oaspeţilor în aprecierea şanselor, Dunărea demonstrând plusuri evidente în toate compartimentele.

Pe acest fond, prima parte a avut chiar darul de a plictisi – la un moment-dat – prin monotonia jocului din teren în care Dunărea, cu fundaşii la centrul terenului, a atacat continuu iar oaspeţii s-au apărat “cu dinţii”, inclusiv cu mijloacele neregulamentare, dar … scopul scuză mijloacele, nu-i aşa?
Faptul că Dunărea Călăraşi nu a marcat minim 3 din cele circa 15 ocazii avute, dovedeşte pe de o parte pripeala care apare atunci când nu ştii ce trebuie să faci, dar trebuie să faci ceva, iar pe de altă parte intervenţiile de excepţie ale portarului Emil Călugăru, exasperant de “mereu acolo”, adică unde trebuia să fie. Aşa se face că M. Şerban, Bozean, V. Petre ori Kanda au ratat bune ocazii de a deschide scorul, ocazii de genul “golul pluteşte dar nu cade!”
Această monotonie a controlului total dar steril al disputei a fost perturbat în min. 30 de ţutul lui V. Pena, mult peste poarta lui G. Popa, pentru ca în min. 34, întregul stadion să ofteze prelung la marea ratare a aceluiaşi V. Pena, central, din careul mic!
La reluare, în min. 50, pătrunderea impetuoasă în careul mare a lui B. Kanda este oprită prin fault de I. Marcu. Fault clar, nimeni nu a schiţat măcat un gest de protest. Execută puternic, la firul ierbii, M. CONDEI, E. Călugăru “e pe minge” dar nu se poate opune deschiderii scorului.
Culmea este că, golul toarnă plumb în ghetele gazdelor şi cei care accelerează acţiunile ofensive sunt oaspeţii. Lumea priveşte înmărmurită şi emoţiile cresc proporţional cu trecerea timpului, cunoscute fiind “isprăvile” călărăşenilor în partea a doua a jocului.
Câteva clipe de destindere oferă arbitrul meciului, Andrei Râşnoveanu (Popeşti Leordeni), un tânăr de circa 1,90 m care fugăreşte 30-40 de metri pe D. Nedelea, un jucător de circa 1,50-1,60 pentru a-i “oferi” un avertisment!!
Emoţiile publicului ating punctul culminant în min. 82. Atunci arbitrul “vede” un fault în careu şi acordă penalty pentru Rapid Feteşti.
Execută D. Nedelea – care obosit de arbitru cu câteva minute mai devreme – trage slab şi plasat în dreapta lui G. Popa. Acesta respinge pinţ la D. Nedelea care reia puternic … peste poartă!
Dunărea Călăraşi termină turul de campionat aşa cum l-a început – cu 1-0, dar pentru unii dintre jucători iarna se anunţă grea!
DUNĂREA CĂLĂRAŞI: G. POPA – I. Bozean, M. NICODIM, V. NICOLAE, S. Matei – B. Topor (60 Ed. Tănase), M. CONDEI, V. Petre, M. Şerban (Alex. Preda) – A. Stoian (C. Tudor), B. KANDA.
Antrenor: Vergilică Bogatu.
RAPID FETEŞTI:
E. CĂLUGĂRU – I. Marcu (D. Tonea), P. Neculai, M. Ureche (R. Albuţ), Fl. Ghiţă – L. ŞTEFAN, M. Dan, D. Nedelea (84 Alex. Ţifrea), V. Stanciu (R. Blăniţă) – V. Pena, I. Comănaşi.
Antrenor: Gigel Stoica.

Comments are closed.