SPORT — 16 noiembrie 2012 at 17:48

Regatul Unit al Covrigului de Buzau

by

Mircea Brandusa, corespondentul Ziarului Obiectiv, a intampinat dificultati pe Aeroportul International Vadu Pasii, acolo unde a aterizat in aceasta dupa-amiaza, trimis fiind sa realizeze un reportaj la Sala Polivalenta (35.000 de locuri) din Buzau, acolo unde s-a desfasurat meciul dintre galacticii de la HC Buzau si fomistii de la CSM Calarasi. Visul corifeului calarasean a fost spulberat de catre vamesii buzoieni, care i-au interzis accesul in Regatul Unit al Covrigului de Buzau.

Autoritatile vamale buzoiene il suspecteaza pe Brandusa de legaturi cu traficantii de ceapa rosie. „Hai, dom’le, lasati-ma sa ajung la Sala Polivalenta! Ce am facut? Sunt ziarist! Uitati, am legitimatie, am aparat de fotografiat, am tot ce imi trebuie… Imi cer scuze ca miros a ceapa, dar nu e ceapa de Buzau! E ceapa alba, ca la noi, la Calarasi. E vineri si tin si eu post, ca un bun crestin ce sunt. Inainte de a pleca de acasa, am mancat o farfurie cu fasole si am muscat dintr-o ceapa. N-am nici o treaba cu traficantii de ceapa rosie. Nici nu mananc asa ceva. Pe mine ma mira faptul ca ati aflat ca am mancat ceapa. Eu stiu ce s-a intamplat. Sunt sigur ca v-a sunat Cataros si v-a zis ce am mancat”, au fost cuvintele cu care Brandusa s-a aparat in fata oamenilor legii. Vamesii nu i-au permis lui Brandusa accesul in Buzau, desi acesta avea trecuta in pasaport viza de care are nevoie orice calarasean atunci cand doreste sa mearga in metropola situata in nordul Munteniei.
In aceste conditii, redactia www.sportcalarasean.ro s-a vazut nevoita sa apeleze la serviciile lui Misu Baltagu, ziarist aprig de Calnau, cronicar al vestitei publicatii Bulanul Buzoienilor, corespondent al celebrului tabloid Ramnicu Sarat Times si laureat al Premiului Nobel pentru Gramatica. Folosind litere de aur, acesta ne-a transmis un superb reportaj realizat cu ocazia mirobolantei infrangeri suferite de catre magicienii semicercului din Buzau in fata ciungilor calaraseni.
„Handbalistii de la Calarasi au intrat in stare de soc dupa ce au ajuns cu avionul in metropola buzoiana. In drumul spre hotel, unul dintre jucatori, baiat de bani gata, si-a permis luxul de a intra pe Facebook de pe telefonul mobil, postand urmatorul mesaj: <Frati calaraseni, traim in pesteri si vagauni! Buzaul este Star Trek!> Alaturi de acest text, handbalistul calarasean a postat o fotografie realizata in Downtown Buzau, cartier luxos, dominat de cladiri din sticla si otel, precum si de case luxoase, construite cu foarte mult gust. 
Nascuti monoteisti, fie ca suntem crestini, musulmani, evrei sau atei, crezand adica dupa caz in Unul ori in nici unul, care e tot singular, dar mai ales crescuti aici, in acest spatiu transcendental in care am mostenit propensiunea catre un Dincolo atotrascumparator, cadem ca prostii in plasa acestor zei zurbagii, facandu-ne mai apoi cruce cand descoperim butaforia suculenta din ranile lor, cand ajungem sa <ketchup the blood>, cum ar zice taica Tyler, spovedit nedovedit. Si ne simtim pierduti. Asta a fost esenta meciul disputat in aceasta dupa-amiaza la Buzau.
Infrangerea bravilor handbalisti buzoieni este una cat se poate de meritata si a fost obtinuta in urma unui efort sustin. Calarasenii n-au aratat nimic la Buzau, dovedind si de aceasta data ca provin dintr-un oras unde saracia este lucie. Diferenta de 16 goluri de pe tabela de marcaj se datoreaza numai arbitrilor, care au baut atat de mult inaintea jocului incat n-au mai stiut care sunt gazdele si care sunt oaspetii.
Handbalistii de la CSM Calarasi s-au intors acasa tot cu avionul. Pe aeroportul din Vadu Pasii, acestia au dat navala in duty-free, de unde si-au procurat pungi goale de covrigi de Buzau. Antrenorul Sabin Dacau a fost in culmea extazului, permitandu-si sa-si ia o mostra de parfum cu aroma de ceapa rosie.
Concluzia e foarte simpla. Dupa infrangerea Buzaului, handbalul nu mai e sport, ci politica. De stat, de marketing, de business, industriala, subliminala. Fiind asa, nu mai are nici o legatură cu sportul propriu-zis, cu legamintele lui de puritate, de care toata lumea rade azi.  Trebuie sa ne eliberam din captivitatea autohipnozei. Ne uitam la sport si ni se livreaza fast-food modificat genetic.”
HC Buzau – CSM Calarasi 28-44! Amin.
 
 
 
 

No Comments