SPORT — 16 noiembrie 2012 at 19:08

Arbitrii au dat egalitate

by

La Titu se simte tristețea de cum intri în stadion, dezolant de pustiu și cuprins de o liniște sinistră. Parcă nici nu s-ar juca un meci de Liga a III-a. Se aud ceva voci dinspre vestiare, e un pic de război în cel al gazdelor. Rezultatele lasă de dorit, banii vin târziu și cu țârâita, iar acasă sunt greutăți mari. Altădată, pe masa arbitrilor sau a observatorilor mai vedeai o răcoritoare, o cafea sau măcar o apă, să nu se audă pe la București că la Titu nu e omenie.

Abia cu câteva ore mai devreme s-au deblocat conturile, pentru a se putea achita baremul arbitrilor. Culmea, pe „praful” de la Titu, arbitrajul chiar a fost „parfum” pentru gazde. Vizitatorii au avut un gol anulat la 2-1, iar remiza a venit pe final, după un penalti contestat vehement de jucătorii lui Virgil Nițoi. „Wincentowicz a fost lovit de minge în mână, în afara careului. La Fetești a fost japcă, cu șapte minute de prelungire, cu Rapid II am pierdut trei jucători, iar aici ni s-a anulat un gol corect și am fost egalați după un penalti de cascadorii râsului. Cât vă mai bateți joc de noi și de oamenii care bagă bani în fotbal, să trăiți voi bine, nesimțițilo?!”, a erupt de revoltă antrenorul oaspeților, oprit cu greu să nu intre peste arbitri în cabine. „Am auzit că arbitrul a jucat fotbal la Titu”, a apărut un alt reproș, însă fără suport real. Cu greu s-au potolit oaspeții, care și-au îndreptat apoi furia împotriva observatorilor. „Ne-ați omorât cu femeile arbitru, e plin fotbalul de ele. Tușiera de la Vâlcea e clar că are nevoie de ochelari, ne-a anulat gol valabil”. Cel puțin Maria Sima a rămas pe picioare tot meciul, colega Mihaela Militaru a stat mai mult pe jos, în schimb nu s-a sfiit să-i arate degetul mijlociu unui spectator care a luat-o peste picior.
Motorul gazdelor, Ivașcu, putea deschide scorul încă din debut, însă șutul său nu a avut precizie (2), cum a fost al lui Iosofache, direct la vinclu, în diagonală (11). Ivașcu nu a rămas dator, a luat la mână toată apărarea oaspeților și a „înțepat” ca marii fotbaliști (16). Noroc cu el, altfel Titu nu ar fi avut nici jumătate din cele opt puncte. Până la pauză tot Chirnogi a fost mai aproape de gol, însă Panait (20) și Ioniță (45+1) au scuturat doar plasa laterală. Partea a doua a debutat cu marea ocazie a lui Ciocotoiu (48), cam modest pentru Liga III-a, însă grăsuțul Mitrea a reușit să blocheze. În loc de 2-1 s-a făcut 1-2, după ce Iosofache a mai prins un șut de mare clasă, spre disperarea lui Dumitrescu (50). Purtați de val, oaspeții puteau închide meciul prin Panait, care a ratat când nu trebuia (56) și a marcat apoi degeaba (63), asistenta numărul doi indicând minge dincolo de linia porții, la pasa lui Ioniță. Nici Baicu nu a avut luciditate dintr-o poziție bună (85), în schimb Mitrea a fost pe șuturile lui Ivașcu (67, 90+1) și Dicu (71). Când totul părea terminat pentru echipa lui Nicu Croitoru, care s-a ridicat de două ori de pe bancă tot meciul, Claudiu Tomoioagă a arătat punctul cu var, pentru henț la Wincentowicz. Că infracțiunea s-a produs în interiorul sau în afara careului, greu de spus, cel puțin din poziția noastră. A transformat același Ivașcu, salvatorul de serviciu, îndulcind puțin din amărăciunea unei echipe triste.
Chirnogi: Mitrea – Crăciun, Tudor, Wincentovicz, Deacu – Barbu (64 Baicu – 90+2 Lupașcu), Ioniță, Ungureanu, Chiriță (87 Radu) – Panait, Iosofache. Antrenor: Virgil Nițoi.
Articol scrie de Cosmin Mihai, de la Jurnalul de Dambovita!
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *