Special — 6 noiembrie 2012 at 13:35

Sebe: "Nu avem suficiente ambulante"

by

Regulamentul aplicat la nivelul Ligii Tractoristilor si Categoriei Remorca le permite echipelor care joaca pe teren propriu sa nu asigure asistenta medicala la meciurile oficiale cu personal al Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi. Este suficient ca in fata arbitrului sa se prezinte un cetatean cu minime studii medicale pentru ca partida sa se dispute. In locul ambulantelor pot fi folosite si autoturisme obisnuite, cu conditia ca acestea sa poarte in geam un ecuson cu o cruce rosie.

Corina Sebe, sefa Directiei de Sanatate Publica Calarasi, spune ca SJA Calarasi nu poate asigura asistenta medicala la meciurile organizate de catre AJF Calarasi. „Am avut candva o discutie pe aceasta tema, dar este imposibil sa mergem la toate meciurile. La nivelul intregului judet, noi avem 28 de ambulante. Dintre acestea, 18 sunt pentru interventii rapide si 10 pentru transportul pacientilor la spitalele care nu se afla pe raza judetului nostru. In aceste conditii, nu avem cum sa asiguram asistanta medicala la meciurile din campionatul judetean. Ar insemna ca Serviciul Judetean de Ambulanta sa fie paralizat sambata. Este foarte riscant asa ceva. Noi nu avem suficiente ambulante, asta este cea mai grava problema. Cererile sunt multe si le acoperim cu greu. Avem masini foarte vechi, care au parcurs deja 600 sau 700 de mii de kilometri. La Lehliu Gara, unde a fost transportat jucatorul accidentat duminica, sunt cinci ambulante, dar numai doua se afla in stare de functionare„, a declarat Sebe.
In judetul Calarasi nu exista nici un serviciu privat de ambulanta. „Singurii care mai au servicii la noi in judet sunt cei de la BGS, dar ei fac doar transport la dializa”, a precizat sefa DSP Calarasi.

Comments are closed.