SPORT — 6 noiembrie 2012 at 11:06

Drama lui Constantin Dorobantu

by

Clipe de groaza la partida dintre Viola Stefanesti si Unirea Spantov, contand pentru etapa a 10-a a Categoriei Remorca – Seria A. In minutul 55, atunci cand tabela de marcaj indica 0-2, atacantul formatiei vizitatoare, Constantin Dorobantu, s-a accidentat grav. In urma unui contact in care a fost implicat si portarul gazdelor, spantoveanul a suferit o dubla fractura de tibie si peroneu la piciorul drept.

Ceea ce a urmat pentru jucatorul de la Spantov este de-a dreptul tragic. Atacantul a fost purtat pe la trei spitale inainte de a fi internat. Mai intai. el a fost transportar la spitalul din Lehliu Gara de catre Gabi Pantazi, un apropiat al formatiei Viola Stefanesti. „L-am urcat pe baiat in masina si ne-am dus cu el la Lehliu Gara, la spital. Acolo i-au pus o atela, i-au facut doua calmante si mi-au zis sa plec cu el la Bucuresti. L-am dus cu masina mea deoarece medicul de la Lehliu Gara mi-a spus ca mai trebuie sa asteptam daca vrem sa mergem cu o masina de la Ambulanta. Mi-a zis ca nu este nici o problema daca il duc cu masina. Ne-a dat bilet de trimitere pentru Spitalul Pantelimon. Cand am ajuns la Pantelimon, nu mergea aparatul care face radiografii, asa ca l-am urcat din nou in masina si m-am dus cu el la Spitalul Floreasca, unde a fost internat”, a povestit Pantazi.
Cornel Toma, viceprimarul comunei Spantov, a fost prezent la jocul de la Stefanesti si l-a insotit pe Dorobantu la toate cele trei unitati spitalicesti. „Nu a existat intentie din partea portarului de la Stefanesti. Jucatorul nostru a avut ghinion. Asa a fost sa fie. Nu vreau sa dau vina pe nimeni pentru ceea ce a patit jucatorul nostru, dar nu cred ca s-ar fi ajuns in aceasta situatie daca arbitrul ar fi fost mai atent. Arbitrul asistent a ridicat fanionul, semnalizand offside, dar arbitrul de centru nu l-a vazut si faza a continuat”, a declarat Toma.
Stefanesti este un sat din comuna Ileana. Partida de duminica a fost urmarita de pe margine de catre George Parsoiu, consilier local. Acesta povesteste: „Arbitrul de centru nu a vazut cand arbitrul asistent a ridicat steagul. Jocul a continuat, jucatorul de la Spantov a ajuns in careu si a fost faultat de catre portarul Alexandru Stan. Arbitrul trebuia sa fie mai atent, sa se uite la colegul sau. Din pacate, la acest nivel, toate problemele se ivesc din cauza arbitrilor.”
Varianta celor doi a fost confirmata si de catre Costi Paraschiv, jucator la Unirea Spantov. „Eu am jucat libero, am fost departe de faza, nici macar n-am avut curaj sa ma duc sa vad ce a patit Dorobantu. Mi-a fost frica. Sunt foarte sperios. El este un baiat care nu mai are curaj sa bage piciorul de cand a avut celalalt picior rupt. Arbitrul asistent a ridicat steagul, dar arbitrul de centru a fluierat abia dupa ce jucatorul nostru s-a lovit de portarul lor. Linia de fundasi era cam la 20 de metri de poarta, iar contactul dintre cei doi a avut loc in careu”, sustine Paraschiv.
Brigada de arbitri care a oficiat la partida de la Stefanesti a fost formata din Andrei Stan, Marius Danila si Daniel Lazar, toti trei din Oltenita. Giani Dragusin, vicepresedintele Colegiului Judetean de Arbitri Calarasi, a stat de vorba cu Stan. „Mi-a zis ca el a fluierat imediat, dar jucatorul nu a auzit si a continuat faza. Stan spune ca portarul de la Stefanesti a avut contact cu jucatorul de la Spantov abia dupa ce acesta si-a rupt piciorul.”
Arbitrul asistent Daniel Lazar, cel care a indicat pozitia de offside a jucatorului de la Spantov, sustine ca „centralul” Andrei Stan a fluierat imediat dupa ce el a ridicat fanionul. „A fost o pozitie de offside, eu am ridicat steagul, arbitrul a fluierat imediat, dar jucatorul de la Spantov nu a auzit si a continuat faza. Portarul de la Stefanesti a bagat alunecare. Jucatorul de la Spantov si-a prins piciorul sunt portar si asa s-a petrecut accidentarea.”
Constantin Dorobantu, 30 de ani, a fost operat in aceasta dimineata la Spitalul Floreasca din Capitala.  Situatia sa nu este una tocmai grozava. De cativa ani el nu mai avea asigurare medicala. „El este din Bucuresti, dar s-a casatorit cu o fata de la noi, din Stancea, un sat care face parte din comuna Spantov. De cand a fost internat in spital, am mers in fiecare zi la el. I-am facut si asigurare medicala, ca sa nu apara probleme. El a mai avut o fractura la celalalt picior, iar medicii i-au descoperit acum o lipsa acuta de calciu. I-am lasat bani, l-am ajutat cu ce am putut si vom avea grija de el in continuare. Recuperarea dupa o astfel de operatie dureaza 7 luni”, a declarat Cornel Toma, viceprimarul comunei Spantov.
Observatorul Alexandru Botea nu a putut fi contactat pentru a-si expune punctul de vedere. Oaspetii au castigat jocul cu scorul de 3-1, dar nici macar n-au mai avut puterea sa se bucure de cele trei puncte pe care le-au obtinut.
 
 

Comments are closed.