SPORT — 5 noiembrie 2012 at 19:29

Bidirean, la "Procesul Etapei" – VIDEO

by

Emilian Adam, antrenorul Progresului Fundulea, s-a aratat nemultumit de prestatia arbitrului Dragos Bidirean la meciul disputat de echipa sa la Ciocanesti si pierdut cu 5-1. Tehnicianul oaspetilor reclama faptul ca „centralul” din Oltenita le-a anulat un gol valabil la 0-0, nu a acordat un penalty pentru Fundulea la 3-1 si nu l-a eliminat pe portarul gazdelor atunci cand acesta a comis un fault in suprafata de pedeapsa.

www.sportcalarasean.ro a analizat inregistrarea video a partidei de sambata. Dragos Bidirean a judecat bine la fiecare faza litigioasa. Decizia de a anula golul oaspetilor la 0-0 este corecta. Portarul Dunarii este tras de tricou de catre un jucator al Progresului.
Apoi, la faza in care Adam cere lovitura de pedeapsa, aparatorul gazdelor ii ia fata adversarului, dupa care protejeaza mingea, jucatorul oaspetilor incercand cu disperare sa ajunga balonul. Este o faza controversata, nemultumirea celor din Fundulea fiind amplificata de faptul ca „asistentul” Valentin Porumbel are intentia de a ridica steagul. In mod normal, daca aceasta faza s-ar fi petrecut in orice alta zona a terenului, s-ar fi impus penalty. Pe de alta parte, daca Bidirean punea mingea la punctul cu var, lovitura de pedeapsa ar fi fost destul de usor acordata.
Antrenorul Progresului Fundulea considera ca portarul gazdelor trebuia eliminat la faza in care Bidirean a dictat penalty pentru echipa sa. Tehnicianul este de parere ca faza este asemanatoare, insa inregistrarea video il contrazice. Jucatorul sau a comis fault intr-o pozitie aflata pe spatiul portii, in vreme ce portarul celor de la Ciocanesti si-a secerat adversarul in lateral. Merita retinut si unul dintre comentariile postate pe site-ul nostru de catre un cititor: „Portarul nu trebuia eliminat, sanctiunea disciplinara corecta este cartonas galben. Portarul trebuia eliminat daca prin greseala savarsita impiedica marcarea unui gol. In cazul de fata portarul faulteaza dupa ce jucatorul atacant suteaza in minge si nu o mai controleaza pentru a putea inscrie. Daca atacantul ar fi fost faultat inainte sa suteze in minge sau ar mai fi putut ajunge mingea atunci corect ar fi fost eliminare.”
Pentru a pune capat discutiilor pe seama arbitrilor, www.sportcalarasean.ro invita toate echipele din Liga Tractoristilor sa filmeze partidele pe care le disputa si sa ne puna la dispozitie un rezumat de cateva minute dupa fiecare etapa. Este o masura care nu face altceva decat sa limpezeasca apele tulburi iscate de nemultumirile celor se considera nedreptatiti.

No Comments

  1. Domnul Bidirean trebuie sa cinsteasca cameramanul……la scapat de probleme…..pacat ca nu s-a filmat si juniorii , acolo sa vedeti greseala facuta de Porumbel in minutul 90 in favoarea celor de la Fundulea la scorul de 1-0 pentru Ciocanesti , iar in urma loviturii dictate de la 16m Fundulea a reusit egalarea.
    Mentionez ca mingia se afla in preajma fanionului (coltul terenului) , iar Porumbel a dictat lovitura libera de la 16 m exact pe centrul portii. Pertotal echipa din Fundulea(juniori) a jucat mai bine , dar fara sa-si creeze ocazii clare de a marca , iar cei din Ciocanesti a ratat 4 ocazii singuri cu portarul.

  2. Super idee

  3. Referitor la faza in care Fundulea cere penalty, consider ca se impune acordarea loviturii de pedeapsa deoarece daca urmariti atent faza( eu am repus faza de cca 10 ori) jucatorul atacant îi ia fata fundasului iar acesta din urma il busculeaza cazand peste el.
    Este o faza grea dar consider ca arbitrul ar fi trebuit sa o rezolve cu bine si cu ajutorul asistentului care era pozitionat Mai bine pe unghiul inchis acolo unde s-a petrecut abaterea.