SPORT — 31 octombrie 2012 at 15:58

Chirila: "Francu nu l-a vrut pe Dacau"

by

Dumitru Chirila este, teoretic, sef peste echipa de handbal, dar toata lumea stie ca cel care conduce la sectia de handbal a CSM Calarasi este primarul Daniel Dragulin. Din postura sa de director al clubului, Chirila a oferit totusi cateva explicatii ale divortului dintre Francu si Sabin Dacau, antrenorul principal. Seful Clubului Sportiv Municipal nu rateaza ocazia si arata cu degetul catre Dunarea Calarasi.

Domnule Chirila, de ce a plecat Constantin Francu de la CSM Calarasi?
Dumitru Chirila: Explicatiile astea trebuie sa vi le dea domnul Francu, nu eu!
Dumneavoastra sunteti directorul CSM Calarasi, iar plecarea lui Francu a lasat loc de speculatii.
Eu am incercat sa lamuresc pe toata lumea.
De ce nu o faceti si acum. Domnul Francu nu vrea sa ofere nici o explicatie presei, iar acest lucru alimenteaza zvonurile care spun ca la CSM Calarasi e dezmat.
Nu e nici un dezmat. Noi avem buget de 12 miliarde lei pentru 7 sectii si am obtinut rezultate extraordinare. La box am fost premiati de catre Federatie pentru clubul cu cele mai bune rezultate, la fel se va intampla si la lupte. La handbal suntem in obiectiv, pentru ca obiectivul este o clasare pe primele trei pozitii. Noi avem sapte sectii si beneficiem de un buget de 12 miliarde de lei.
12 miliarde inseamna mult sau putin?
Nu banii sunt problema mea, ci faptul ca eu functionez dupa anumite legi. Eu le-am recomandat celor de la handbal sa obtina infiintarea Handbal Club Municipal Calarasi, exact cum exista la Baia Mare sau la Constanta. Daca ar exista HCM si la Calarasi, acesta ar putea functiona fara probleme pe langa Primarie.
Nu mi-ati raspuns la intrebare.
Cei de la Dunarea Calarasi au cheltuit pana acum sapte miliarde de lei, iar noi avem la dispozitie, pentru un an intreg, 12 miliarde de lei. Am fost nevoiti sa renuntam la cantonamentul echipei de handbal si am economisit un miliard de lei.
Este adevarat ca la CSM Calarasi sunt jucatori care au salarii lunare de 3.000 de euro?
Cine vrea sa stie lucrul acesta, este liber sa vina la mine si sa-i arat contractele jucatorilor. Echipa este in obiectiv acum. Din pacate, au inceput pregatirea tarziu, au venit jucatori noi si inca nu se cunosc intre ei. Handbalul este sport de echipa si e nevoie de mult timp pentru a ajunge la un joc foarte bun.
Se justifica salariile mari ale jucatorilor?
Anul trecut ne-a batut Bacaul fara drept de apel. Acum, cu jucatorii noi, am castigat impotriva lor. Asta dovedeste ca jucatorii care au venit la Calarasi au valoare si au ridicat echipa.
Sa revenim la domnul Francu. De ce a plecat?
Francu este profesor cu norma intreaga la CSS Calarasi. Antrenamentele de la CSM Calarasi se desfasurau in timpul orelor pe care Francu le avea la CSS Calarasi. Eu i-am cerut sa se implice mai mult in pregatirea echipei de handbal, dansul n-a putut si s-a retras.
Asta este o explicatie frumoasa, pe care lumea nu o crede.
Au mai fost si alte probleme, dar normal ar fi ca domnul Francu sa le spuna.
Francu a plecat, dumneavoastra inca sunteti la CSM Calarasi…
Eu sunt aici pentru ca am rezultate.
Ca director al CSM Calarasi aveti datoria sa oferiti explicatii. Este vorba despre imaginea clubului pe care il conduceti. Au existat certuri intre Francu si Sabin Dacau?
Nu cred ca au existat certuri, dar gandeau diferit. Francu nu a vrut niciodata sa fie „secund”. El considera ca e bun ca antrenor principal, dar Sabin Dacau este un antrenor cu experienta mare, a fost la lotul national, a participat la „europene”, nu e un oarecare. Ideea este ca Francu nu l-a vrut pe Dacau niciodata la Calarasi. Nu i-a convenit ca am adus un antrenor peste el. Dupa fiecare meci, Francu venea la mine si se plangea ca Dacau nu ii baga pe cei mai buni jucatori, ca echipa nu joaca nimic, ca lucrurile nu merg bine…
Si ce l-ati sfatuit sa faca?
Eu l-am sfatuit sa accepte situatia si sa inteleaga ca echipa este in obiectiv. I-am cerut sa munceasca in continuare pentru noi, pentru binele echipei.

V-a ascultat pana cand a plecat…
Eu nu puteam sa-l tin cu forta. E decizia lui. Are multe grupe de juniori la CSS Calarasi, este ocupat tot timpul. Nu a disparut din handbal.

Comments are closed.