SPORT — 26 octombrie 2012 at 15:54

Victorie meritata si, mai ales, muncita

by

Echipa din Râmnicu Sărat a venit la Călăraşi fără un antrenor principal, dar în teren nu prea s-a cunoscut. Gazdele dornice de victorie şi de ascensiune în clasament au pornit meciul furibund, dar s-au lovit de o apărare foarte bine pusă la punct. De aici, un joc echilibrat în primul sfert de oră, pigmentat de un avertisment încasat de I. Vişan.
În min. 18 gazdele vor deschide scorul.

La un corner, V. PETRE se furişază printre masivii Dăniţă şi Vişan şi reia cu capul surprinzându-l nepregătit pe Toader. Dunărea insistă, îşi masează adversarul în propriul careu, dar precipitarea în execuţia ultimei faze face ca desprinderea pe tabela de marcaj să se amâne, deşi B. Kanda va rata o mare ocazie în min. 26, iar M. Ştefan nu va ajunge la pasa de gol a lui Kanda – min. 32.
Oaspeţii revin în joc, meciul se echilibrează, cornerele curg la ambele porţi, dar golul nu vine şi “din vina” ambilor portari.
Meciul place. Se joacă rapid pe toată suprafaţa terenului, tranşant şi în min. 42 echilibrul numeric se rupe. R. Toader îl faultează pe Bozean la limita careului gazdelor, este avertizat, continuă să vocifereze, vede al doilea “galben” şi este trimis la vestiare în doar … 10 secunde!.
Niciodată nu e bine să te bucuri la eliminarea unui adversar! În inferioritate oaspeţii joacă mai bine şi în min. 45, S. Burlacu are şansa golului egalizator, dar Popa intervine salvator.
La reluare, jucătorii Olimpiei (şi ei se întrebau de ce se mai numesc “C.S.M”?) joacă de parcă atunci ar fi început meciul şi călărăşenii, surprinşi, fac pasul în retragere. Rău, pentru că în min. 55, la o învălmăşală în careu, Popa nu poate reţine o minge, o scapă şi pe fază DĂNIŢĂ o reia în plasă. 1-1 şi spectatorii încearcă să-i înece amaru’! Dar nu apucă să o facă bine, că abia repusă la centru, mingea ajunge la M. ŞTEFAN care, cu un şut de zile mari scutură plasa lui Toader! Era minutul 56 şi oaspeţii păreau să cedeze, după bucuria egalului curmată atât de brutal. Mai ales că în min. 66 B. KANDA fructifică cu un şut superb, în colţul lung, o lansare ideală a lui Condei.
Falsă impresie, pentru că în min. 71, arbitrul Viorel Adrian Cojocaru (lotul ligii I !?!) îşi asumă riscul unui avantaj (oare, ce avantaj mai grozav decât un penalty poate fi în fotbal?), Nica trage pe lângă poartă, arbitrul întoarce faza şi dictează “11 metri” la un presupus fault al lui V. Nicolae la Lungoci. Înscrie I. VIŞAN şi finalul de meci este efectiv dramatic. Mai ales că, în min. 87, efectivele celor două echipe se echilibrază, după eliminarea lui Alex. Preda. La această fază este eliminat şi antrenorul V. Bogatu care ajunsese aproape de … fanionul de colţ!
Oaspeţii se prăvălesc efectiv peste gazde care, aşezate pe două linii resping tot. Ba, au şansa unui nou gol în min. 90+1 când S. Neta scapă singur cu Toader, acesta respinge, preia M. Ştefan, dar şutul lui se duce alături. Va fi gol de 4-2 în min. 90+2, dar reuşita lui B. Kanda este anulată pe motiv de “afară din joc”, părerile fiind împărţite!
Dunărea Călăraşi învinge pe merit, dar prin felul în care a tratat meciul după pauză şi l-a făcut singură greu. Pe acest fond, oaspeţii în inferioritate numerică au marcat 2 goluri!
DUNĂREA CĂLĂRAŞI: G. Popa – CÂINARU, Bozean, V. Nicolae, TOPOR – CONDEI, Bertea (54 Alex. Preda), V. PETRE, M. Şerban – B. Kanda, M. Ştefan.
Antrenori: V. Bogatu şi M. Păun
C.S.M. RÂMNICU SĂRAT: C. Toader – M. TÎRÎLĂ, M. DĂNIŢĂ, I. VIŞAN, Bondoc (82 V. Popa) – Vlaicu (51 Nica), Burlacu, Roman, R. Toader – Lungoci, Răpiţeanu (82 V. Popa).
Antrenor secund: Dănuţ Paveliuc.

Comments are closed.