SPORT — 18 octombrie 2012 at 17:28

Se va retrage CSM Focsani?

by

Ziarul de Vrancea a publicat un articol in care anunta ca formatia Young Starts Panciu s-a retras din Liga a 3-a. Echipa din judetul Vrancea activa in Seria I. Situatia este la fel de grea si la CSM Focsani, care evolueaza in Seria a II-a, alaturi de Victoria Chirnoge si Dunarea Calarasi. Cele doua reprezentante ale judetului noastru au castigat meciurile cu echipa din Focsani, dar risca sa ramane fara punctele castigate pe teren daca zvonurile care dau ca sigura retragerea echipei finantate de catre Dan Dumitru se vor materializa. Chirnogi si Dunarea isi pot pastra punctele numai daca CSM Focsani se retrage din campionat dupa finalul turului.

„Federaţia Romană de Fotbal a înştiinţat ieri clubul Young Stars Panciu că nu va putea juca meciul de maine cu SC Bacău. Meciul programat în cadrul etapei a opta a ligii a treia, seria întai, va fi caştigat la masa verde, scor 3-0, de formaţia băcăuană. Păncenii au fost informaţi că partida cu SC Bacău nu se va juca indiferent dacă clubul vrancean va plăti baremurile de arbitraj restante.
“YS Panciu a avut un termen impus de Federaţia Romană de Fotbal pentru a-şi achita datoriile, dar acesta a fost depăşit. Nu vom juca partida cu SC Bacău şi vor pierde partida cu 0-3”, ne-a spus Raul Cioran, directorul sportiv de la YS Panciu. După etapa ce va avea loc la finalul acestei săptămani, vrancenii vor mai avea la dispoziţie cateva zile pentru a achita restanţele către brigăzile de arbitri.
În caz contrar, echipa de fotbal din Panciu nu va fi programată în runda viitoare, lucru care ar echivala cu excluderea din campionat. În aceste condiţii, păncenii vor încheia sezonul mult mai repede decat era prevăzut. Păncenii ocupă în acest moment locul nouă în seria întai.  Chiar dacă problema baremurilor de arbitraj va fi rezolvată, situaţia de la echipă este critică în condiţiile în care jucătorii nu şi-au primit banii de aproape trei luni. Fotbaliştii nu s-au pregătit de două săptămani şi aşteaptă o minune pentru ca echipa din oraşul Panciu să nu dispară.
Criză mare şi la Focşani
Situaţia este aproape identică şi la Focşani. CSM Focşani se află pe marginea prăpastiei. Norocul focşănenilor este că echipa va avea pauză în runda de maine, astfel încat există încă o săptămană în care vor fi căutate soluţii de salvare. O parte dintre jucători şi-ar fi exprimat intenţia de a nu mai veni la echipă, în condiţiile în care nu încasează salarii. Numai că, o mare parte dintre jucătorii de la juniori ar putea completa lotul primei formaţii. CSM Focşani se află în acest moment pe locul zece în seria a doua a ligii a treia. Etapa viitoare, focşănenii urmează să întalnească pe teren propriu pe Rapid 2 Bucureşti. Meciul se va juca vinerea viitoare pe stadionul “Milcovul”.
Cel mai probabil, partida se va disputa, conducerea echipei încercand să ţină încă în viaţă “un pacient bolnav”. Fotbaliştii de la CSM nu s-au antrenat de mult timp. Din păcate situaţia fotbalului vrancean este una foarte tristă, iar nimeni nu pare preocupat că Vrancea ar putea fi singurul judeţ din ţară care să nu aibă o echipă în primele trei eşaloane ale fotbalului romanesc.”
 

Comments are closed.