SPORT — 12 octombrie 2012 at 18:59

Fluiericiul Ionita, operatie fara anestezie

by

De fiecare data cand Dunarea a comis-o, n-am ezitat sa punem pixul pe grumazul jucatorilor. Astazi, calarasenii au pierdut cu 3-2 meciul de pe teren propriu, cu Rapid II. Prima infrangere din acest sezon pentru echipa lui Virgil Bogatu. Ar fi fost foarte usor sa punem titlul „Victoras, Victoras, cel mai prost din Calarasi” daca tinem cont ca Victor Petre a fost eliminat inca din prima repriza a meciului pentru cumul a doua cartonase galbene.

SONY DSC
Mircea Badea spunea ca este suficient sa-i dai unui prost o bariera si el o sa se creada stapanul Universului. La fotbal, este cam la fel. Este suficient sa-i dai unui prost un fluier si el o sa se creada stapanul fotbalului. Constanteanul Eduard Ionita, component al lotului de arbitri care oficiaza in prima liga, si-a demonstrat nepriceperea la fotbal exact la un joc din Liga a 3-a. La felul in care a arbitrat, e o minune ca „centralul” are voie sa poarte fluier. Este foarte curios cum a ajuns un astfel de fluierici in elita arbitrilor romani.
Sub privirile lui Ioan Ovidiu Sabau, giulestenii au deschis scorul la Calarasi, dar formatia gazda a avut puterea sa revina pe tabela de marcaj. Prima mare greseala a nefericitului arbitru Eduard Ionita s-a produs in minutul 38, atunci cand i-a acordat al doilea cartonas galben lui Victor Petre pentru simulare la o faza in care s-a prabusit dupa un duel umar la umar. S-a vazut clar ca „centralul” are propria sa lume. Daca ar fi dat macar o zi cu piciorul in minge, el ar fi trebuit sa stie ca un jucator nu va simula niciodata atunci cand se afla intr-o zona izolata a terenului. Adevaratul motiv pentru care Ionita l-a trimis la cabine pe Victor Petre este cu totul altul. Mijlocasul Dunarii l-a bagat de cateva ori in sedinta pe „central”, iar acesta, de frica sa nu piarda meciul din mana, si-a trimis „adversarul” sa faca dus mai repede, ca poate se termina apa calda. Smecherie ieftina, folosita pe vremea lui Marcel Lica.
Chiar si in inferioritate numerica, gazdele au reusit sa preia conducerea pe tabela de marcaj. Cu cateva minute inainte de pauza, Eduard Ionita acorda lovitura de pedeapsa pentru oaspeti la o faza in care un jucator al Rapidului a trimis mingea in mana unui jucator la Dunarii aflat la pamant. S-a intrat la cabine cu scorul de 2-2.
In repriza a doua, giulestenii au fost la carma jocului. Victoria a venit tot dintr-o faza rezolvata de fluiericiul constantean. Acesta a inventat o lovitura libera pentru Rapid II la 30 de metri de poarta Dunarii, iar Pereira a inscris cu largul concurs al portarului Gabriel Popa. Oaspetii au castigat 3 puncte si continua lupta pentru promovare, in vreme ce calarasenii, cu -3 in clasamentul adevarului, se intorc acolo unde le este sortit, in lupta pentru evitarea retrogradarii. Omul care a ingropat Dunarea a fost nefericitul Eduard Ionita, un arbitru ce trebuie tinut departe de fotbal. La finalul jocului, observatorii prezenti la joc au recunoscut prestatia catastrofala a „centralului”.
Un apropiat al Dunarii ne-a marturisit, cu durere in suflet, ca jucatorii lui Virgil Bogatu au iesit plangand de pe teren. Emotionant, mai, baieti, dar mai potoliti-va, ca se inunda stadionul. Cand se va face analiza acestui joc, conducerea clubului nu trebuie sa analizeze munca fotbalistilor sau a antrenorilor. Din cele patru meciuri disputate pana acum de catre Dunarea la Calarasi, la trei dintre ele au fost arbitri din loturile superioare. Cine se pricepe la fotbal stie ca astfel de fluierasi vin ca sa arbitreze la sange, fara sa acorde acel proverbial 5%. Raceala aratata de catre CCA fata de Dunarea Calarasi trebuie tratata. Daca esti om de fotbal, nu te poti astepta la corectitudine in acest sport. Comportamentul FRF vis-a-vis de Dunarea este acelasi cu al lui Cataros fata de echipele din judet. Oamenii care se ocupa de organizarea jocurilor au si sarcina de a asigura arbitraje bune. Acum depinde insa si cine se ocupa…

No Comments

  1. Hai mai lasati-ma cu dunarea voastra ca se tot plange de arbitraje si nu joaca nimic.Chirnogi a jucat vreo 4 meciuri 11 contra 14 si tot n-a pierdut si n-a zis nimeni nimic.

  2. Goe. Du te ba cu rasii tai!!! Voi ati jucat in 14 poate.. La ce fotbal te uiti tu ma??

  3. pfff saracii de voi va compatimesc sincer…Acest Eduard Ionita este un mare mascarici care este din Tulcea (nu Constanta), poate face parte din lotul de arbitri constanteni, dar el e tulcean.Tatal lui, ca sa aibe cu cine semana fiisu, este la fel de tembel si a ocupat functii multiple pe la AJF Tulcea (secretar AJF, sef arbitri Tulcea, arbitru liga IV Tulcea). Odrasla Eduard face ravagii si in liga IV tulceana, unde face varza majoritatea meciurilor la care arbitreaza.Este inexplicabil cum un asemenea arbitru slab poate merge la liga III, nefacand fata nici la judet.